Holistische Therapie

 

Holisme is afgeleid van het Griekse woord ‘holos’ , wat zoveel betekent als ‘heelheid’. Holisme is een levensovertuiging, geen geloof!, waarbij je er vanuit gaat dat alles met elkaar verbonden is en opgebouwd is uit systemen. Hierbij kun je denken aan je gezin, vrienden of familie, maar ook een organisatie of de maatschappij als geheel. Elk apart systeem, dus ook jij, is verbonden met het grotere geheel. Holistische therapie is dus niet het kijken naar bepaalde klachten of symptomen, maar naar de gehele mens.

 

Een holistisch therapeut is iemand die geleerd heeft om op een holistische wijze te kijken naar een klacht of probleem. Om dus verder te kijken dan enkel een lichamelijke klacht of een bepaald denkpatroon. Ik ga er dus vanuit dat ieder mens verbonden is door middel van de 5 niveaus.


De vijf holistische niveaus

Ieder mens bestaat uit verschillende systemen, die jou samen als geheel maken. Je hebt een fysiek lijf, je gedachten, je emoties, je geest en je ziel. We noemen dit binnen het holisme de vijf niveaus. Doordat ik mensen op een holistische wijze behandel, kijk ik bij het onderzoeken van de hulpvraag naar het totaalbeeld op de vijf holistische niveaus:

Fysiek (lichamelijk)

Mentaal (gedachten en overtuigingen)

Emotioneel (gevoelens)

Energetisch (energie) 

Spiritueel (oorzaak/karma)


Fysiek

Hier wordt alles wat te maken heeft met je fysieke lichaam mee bedoeld. Denk hierbij aan (vage) lichamelijke klachten en pijn, lichamelijke beperkingen of ziekte. Op het moment dat je op dit niveau klachten ervaart, is dat eigenlijk je lichaam die aan de bel trekt.

Mentaal

Dit zijn al je gedachten, overtuigingen en denkpatronen. Dit niveau omvat alles wat te maken heeft met de manier waarop je denkt over alles. 

Emotioneel

Op dit niveau draait het allemaal om je emoties en hoe jij je voelt in bepaalde situaties. Ben je snel onzeker? Schaam je je in bepaalde situaties? Kun je liefde ervaren; voor jezelf en de ander?

Energetisch

Dit niveau heeft alles te maken met je energielevel. Waar krijg je energie van en op welke zaken loop je leeg? Wat zijn de oorzaken dat je op dit niveau uit balans bent?

Spiritueel

Het vijfde niveau is het niveau van je ziel, van je karmische lessen. Weet je wie je werkelijk bent en sta je in verbinding met je essentie? Heb je vertrouwen in het leven en weet je wat je hier komt doen? Ook patronen in gezinssystemen komen vaak op dit niveau tot uiting; denk aan oorlogstrauma’s of onderwerpen waar niet over gesproken wordt binnen gezinnen. 

Wat brengt het jou?

Een holistische behandeling brengt jou rust, balans, inzicht. Het geeft je handvaten om weer door te kunnen gaan. Het zorgt ervoor dat de mist in je hoofd verdwijnt. Dat jij je lichaam weer voelt en de verbinding tussen je hoofd en hart. Het geeft je rust en ontspanning. Vanuit deze rust zie jij de dingen die spelen weer helder. Je weet weer wat je volgende stappen zijn. Het geeft bezinning maar het wakkert ook je verlangen aan om je missie te vervullen, doelen te stellen en je wensen uit te laten komen. 

Lees meer over de diverse methodes die ik aanbied om dit met jou te realiseren

* Methodieken en tools

* Reiki

* Kaartreading

* Luisterkindafstemming

* Jongeren numerologie

 

Een holistische behandeling heeft een uur tarief van €50,00

Dit is inclusief een reading/coaching gesprek, reiki behandeling, of een andere methode en een afsluitend gesprek waarin je tips ontvangt om verder te kunnen gaan.

Met elkaar kennis maken en kijken wat ik voor jou kan betekenen is altijd gratis.

*Een luisterkindafstemming en een numerologie consult kosten €75,00

Ik ben geen arts. Een holistische behandeling is een aanvulling op uw huidige behandeling, geen vervanging daarvan. Raadpleeg daarom altijd een arts, vertel hen ook dat u op energetisch gebied behandeld wordt.